ЛАВАНДОВЕ СЕРЦЕ
Крок 1 - Лавандовий бісквіт
Яйці - 6 шт.
Цукор - 180 гр.
Борошно - 140 гр.
Вершкове масло - 100 гр.
Лаванда сушена - 1 ч. л.
Йогуртова пудра - 10 гр. (якщо немає, можете не додавати)
Крохмаль кукурудзяний - 5 гр.
Розпушувач - 5 гр.
Барвник натуральний сухий "чорна морква" або звичайний барвник. (Якщо використовуєте сухий барвник просійте його разом із борошном. У мене буде гелевий барвний тож я додам його до збитих білків.)
Крок 2 - Прослойки з лимонного шоколаду (2 прослойки діаметром по 14 см.)
75 гр. лимонного шоколаду
45 гр. молока
6 гр. листового желатину або порошкового желатину
(якщо використовуєте порошковий желатин, то замочувати потрібно 36 гр. води, а листовий у будь-якій кількості води, бо він сам вбирає скільки потрібно)
135 гр. вершків 33-35%
*Якщо в Вас немає лимонного шоколаду, прослойки можна зробити по іншому:
Лимонний сік - 50 гр.
Цедра одного лимону
Цукор - 90гр.
Білий шоколад - 80 гр.
Жовток - 3 шт.
Вершки 33-35% - 200 гр.
Цукрова пудра - 30 гр.
Желатин листовий - 7 гр.
(якщо використовуєте порошковий желатин, то замочувати потрібно 40 гр. води, а листовий у будь-якій кількості води, бо він сам вбирає скільки потрібно)
Крок 3 - Пюре із смородини для просочення та начинки
280 гр смородини чорної
70 гр. цукру
10 гр. лимонного соку
*Половину готового пюре залишаємо для просочення, а до другої половини додаємо 2 ч. л. кукурудзчного крохмалю розведенного у 2 ст. л. води.
Крок 4 - Крем для начинки
Вершковий сир (Крем-чіз) - 200 гр.
Маскарпоне - 230 гр.
Цукрова пудра - 100 гр.
Вершки охолоджені 33-35% - 200 гр.
Крок 5 - Крем для вирівнювання
Вариант 1
Вершковий сир - 300 гр.
Вершкове масло - 100 гр.
Цукрова пудра - 30 гр.
Білий шоколад - 100 гр.
Вариант 2
Вершковий сир - 365 гр.
Вершкове масло - 80 гр.
Цукрова пудра - 80 гр.
Ванільний екстракт за бажанням
Крок 1 - Лавандовий бысквіт
Підготуємо два кільця діаметром по 16 см.
Перетираємо суху лаванду у ступці. Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, лаванду, йогуртову пудру, крохмаль, розпушувач. Потрібно просіяти.
Відділяємо жовтки від білків. Збиваємо білки + 70% цукру. Також збиваємо довтки + 30% цукру. До збитих білків додаємо барвник, якщо він гелевий. Якщо сухий змішуємо із борошном. Додаємо білки до жовтків, обережними рухами силіконовою лопаткою знизу вверх. Додаємо сухі інгредієнти також обережно вимішуючи.
Додаємо розтоплене вершкове масло спочатку у невелику кількість тіста. А потім поєднуємо з рештою тіста.
Випікаємо у розігрітій до 180 С духовці приблизно 30-35 хв. або перевіряємо шпажкою.
Крок 2 - Прослойки з лимонного шоколаду
Замочуємо желатин. Підігріваємо молоко, додаємо шоколад, щоб він повністю розтопився, додаємо замочений желатин. Збиваємо вершки і поступово додаємо до шоколадної суміші збиті вершки. Розливаємо у два кільця по 14 см. Ставимо у морозилку на ніч.
*Якщо в Вас немає лимонного шоколаду, прослойки можна зробити по іншому:
Замочуємо желатин. Натерту цедру лимону додаємо у цукор. Залишаємо цукор приблизно на 15 хв. Вичавлюємо сік лимону. Віливаємо у каструльку,додаємо лимонний цукор. Також додаємо яєчні жовтки. Перемішуємо та підігріваємо. Підігріваємо постійно помішуючи до закипання та не кип'ятимо. Проціжуємо через сито. Додаємо білий шоколад, та перемішуємо, щоб він повністю розтопився. Додаємо розтоплений желатин. Збиваєм холодні вершки з цукровою пудрою до стану ледь підтанувшого морозива. Збиті вершки додаємо до лимонної суміші, коли она стала 33-35 градусів. Та поступлвл вмішуємо вершки. Розливаємо у кільця та ставимо у морозилку на ніч.
Крок 3 - Пюре із смородини для просочення та начинки
Засипаємо ягоди у каструльку, додаємо цукор та лимонний сік, мнемо, чекаємо поки закипить, пробиваємо блендером. Проціджуємо через сито. Половину готового пюре залишаємо для просочення (її можна трохи розбавити водую, щоб не було занадто густо), а до другої половини додаємо 2 ч. л. кукурудзчного крохмалю розведенного у 2 ст. л. води, ще трохи варимо на маленькому вогні до загустіння.
Крок 4 - Крем для начинки
Збиваємо вершковий сир із цукровою пудрою, додаємо вершки, збиваємо, додаємо маскарпоне і збиваємо.
Крок 5 - Крем для вирівнювання
Вариант 1
Збиваємо масло з цукровою пудрою, додаємо поступово порціями сир, збиваємо, додаємо розтоплений шоколад, збиваємо.
Вариант 2
Збиваємо масло і цукрову пудру, додаємо сир, збиваємо.
Comments
Post a Comment