Три способи приготування спаржі.

            ТРИ СПОСОБИ ПРИГОТУВАННЯ СПАРЖІ

Спаржа - це неймовірно корисний продукт. Вона містить велику кількість антиоксидантів, які перешкоджають ранньому старінню. Спаржу відносять до низькокаллорійних та легкозасвоюванних овочів. А ще вона містить фолієву кислоту. 

     Тож як приготувати спаржу? Ви можете подавати її у гарячому або маринованому вигляді, як гарнір, наприклад, до м'яса або додавати у пасту, пироги, супи тощо. 

     Зберіжіть ці три прості і швидкі рецепти і обов'язково приготуйте одного разу. 

Спаржа 

     Перш ніж розпочати будь-який із варіантів приготування спаржі, підготуйте її, зробивши ці декілька кроків:

1. Очистіть спаржу овочечисткою від верхнього темнозеленого  шару. 

2. Пробланшеруйте 2-3 хв. у гарячій підсоленій воді (спаржа полюбляє сіль).

3. Після бланшировки покладіть у холодну воду із льодом, щоб спаржа залишалась хрусткою зверху і м'якою всередині. 


Рецепт 1

До підготовленої спаржі додайте сіль, перець, соус, лимонний сік. Можна додати кунжут.

 

Рецепт 2

До підготовленої спаржі додайте сіль, сік лимона або лайма, часник, терті волоські горішки та залишіть на півгодини.  


Рецепт 3

Підготовлену спаржу викладіть на гарячу пательню, додайте вершкове масло, кмин, розмарин, часник. Подавайте із майонезом, кетчупом або сирним соусом.   


СМАЧНОГО!


Comments