ТРИ СПОСОБИ ПРИГОТУВАННЯ СПАРЖІ
Спаржа - це неймовірно корисний продукт. Вона містить велику кількість антиоксидантів, які перешкоджають ранньому старінню. Спаржу відносять до низькокаллорійних та легкозасвоюванних овочів. А ще вона містить фолієву кислоту.
Тож як приготувати спаржу? Ви можете подавати її у гарячому або маринованому вигляді, як гарнір, наприклад, до м'яса або додавати у пасту, пироги, супи тощо.
Зберіжіть ці три прості і швидкі рецепти і обов'язково приготуйте одного разу.
![]() |
Спаржа |
Перш ніж розпочати будь-який із варіантів приготування спаржі, підготуйте її, зробивши ці декілька кроків:
1. Очистіть спаржу овочечисткою від верхнього темнозеленого шару.
2. Пробланшеруйте 2-3 хв. у гарячій підсоленій воді (спаржа полюбляє сіль).
3. Після бланшировки покладіть у холодну воду із льодом, щоб спаржа залишалась хрусткою зверху і м'якою всередині.
Рецепт 1
До підготовленої спаржі додайте сіль, перець, соус, лимонний сік. Можна додати кунжут.
Рецепт 2
До підготовленої спаржі додайте сіль, сік лимона або лайма, часник, терті волоські горішки та залишіть на півгодини.
Рецепт 3
Підготовлену спаржу викладіть на гарячу пательню, додайте вершкове масло, кмин, розмарин, часник. Подавайте із майонезом, кетчупом або сирним соусом.
СМАЧНОГО!
Comments
Post a Comment