ІТАЛІЙСЬКА МЕРЕНГА

ІТАЛІЙСЬКА МЕРЕНГА 

Яєчний білок - 100 гр. 

Цукор - 300 гр. 

Вода - 100 гр.

1. Варимо сироп з води та цукру, нагріваючи його до температури 120 градусів С. Паралельно збиваємо білок на маленькій швидкості до стану піни (важливо не занадто сильно збити білок на цьому етапі). 

2. Обережно вливаємо сироп у білки тоненькою цівкою по стінці діжі (або миски). Вмикаємо більшу швидкість та збиваємо меренгу до стійкого стану. 

3. Цією меренгою можна одразу прикрашати десерти так як робиться вона на дуже гарачому сиропі і не потребує додаткової термічної обробки.  

4. Але можна її і випікати - при температурі 80-100 градусів С - приблизно 2 години. 

Comments