СМУГАСТИЙ ЧІЗКЕЙК ІЗ ЛОХИНОЮ

СМУГАСТИЙ ЧІЗКЕЙК ІЗ ЛОХИНОЮ 



ПЮРЕ З ЛОХИНИ 

280 гр. лохини 

70 гр. цукру 

10 гр. лимонного соку 

БІСКВІТ  

3 жовтки (С0)

15 гр. цукру 

3 гр. ванільного екстракту 

45 гр. молока

23 гр. олії

45 гр. просіяного борошна 

3 гр. кукурудзяного крохмалю

3 білки (С0)

45 гр. цукру 

Якщо Ви бажаєте, щоб бісквіт був більш високим з цієї кількості інгредієнтів, візьміть форму 33*23 см. - тоді смужки у розрізі будуть більш широкими. Якщо ж Вам хочеться, щоб смужки були тоненькими - візьміть форму 38*26. 

ВЕРШКОВИЙ КРЕМ ДЛЯ РУЛЕТУ 

150 гр. вершків 30-35%

15 гр. цукру 

ЧІЗКЕЙК 

6 гр. желатину + 30 гр. води 

230-250 гр. сиру маскарпоне 

20 гр. цукру 

40 гр. простого йогурту або сметани 

50 гр. пюре із лохини 

5 гр. лимонного соку 

120 гр. вершків 

Форма на 16 см діаметром / висота не меньше 8-10 см. 

ЖЕЛЕ ІЗ ЛОХИНИ 

5 гр. желатину + 25 гр. води 

150 гр. пюре із лохини 

20 гр. води 


КРОК 1 - ПЮРЕ ІЗ ЛОХИНИ

Подрібнюємо у блендері лохину до однорідного стану, переливаємо у каструльку, додаємо цукор, лимонний сік, доводимо до кипіння постійно помішуючи і вимикаємо. Переливаємо у склянку, накриваємо харчовою плівкою та ставимо охолоджуватися.  

КРОК 2 - БІСКВІТ 

Збити вінчиком жовтки, цукор і ванільний екстракт. Додаємо молоко та олію. Все добре перемішуємо вінчиком. Додаємо (просіюємо через сито) борошно та кукурудзяний крохмаль. 

Окремо збиваємо білки до невеликої піни з бульбашками, додаємо поступово цукор і продовжуємо збивати до стійкого стану. 

Коли білки достатньо збиті , поступово додаємо їх до жовткової суміші, постійно (дуже обережними рухами) вмішуючи силіконовою лопаткою. Додаємо не всі білки, а приблизно 3/4. Коли жовткова суміш стала дуже пухкою завдяки білкам (важливо не занадто сильно збити білки, бо вони будуть погано вмішуватися і тісто почне падати - потрідбно зробити просто однорідну суміш, яка не витікає з миски, якщо її перевернути, але не потрібно робити аж пухкі пластівці), додаємо її в решту білків і також обережно вмішуємо рухами знизу вверх. 

Виливаємо тісто на деко, обережно розрівнюємо пластмасовим шпателем та випікаємо 15 хв. при температурі 180 С. Охолоджуємо. Розрізаємо на 4 рівні смужки вздовж.   

КРОК 3 - РУЛЕТ З БІСКВІТУ

Змащуємо ягідним пюре. Збиваємо вершки з цукром. Перекладаємо у кондитерський мішок і через рівну насадку вікладаємо на бісквіт рівними смужками. У першу смужку перед скручуванням додаємо трохи більше вершків, щоб було навколо чого почати рулет. Закручуємо і ставимо на смужки, щоб зверху було видно смуги. Обгортаємо ацетатною плівкою. Накриваємо харчовою плівкою, щоб вона торкалася лише ацетатної плавки, а не бісквіту. Охолоджуємо у холодильнику поки робимо чізкейк.   

КРОК 4 - ЧІЗКЕЙК

Замочуємо желатин у воді (залишаємо хвилин на 10). Розминаємо вінчиком сир маскарпоне до м'якого стану, додаємо цукор - перемішуємо. Додаємо йогурт, пюре із лохини, лимонний сік - перемішуємо. Додаємо желатин (попередньо замочений желатин потрібно нагріти на водяній бані або у мікрохвильовці до рідкого стану) Збиваємо вершки та додаємо до мусу. Все перемішуємо. Беремо форму (кільце) приблизно на 1-1,5 см. діаметром більшу, ніж рулет. Розгортаємо по колу вздовж кільця ацетатну плівку. Заливаємо вершкову суміш. Ставимо у морозилку на 20 хвилин.     

КРОК 5 - ПОЛУНИЧНЕ ЖЕЛЕ

Додаємо до полуничного пюре розтоплений на водяній бані замочений желатин та воду. Заливаємо на чізкейк. Ставимо у морозилку на 1 годину. 

Comments