СМУГАСТИЙ ЧІЗКЕЙК ІЗ ЛОХИНОЮ
ПЮРЕ З ЛОХИНИ
280 гр. лохини
70 гр. цукру
10 гр. лимонного соку
БІСКВІТ
3 жовтки (С0)
15 гр. цукру
3 гр. ванільного екстракту
45 гр. молока
23 гр. олії
45 гр. просіяного борошна
3 гр. кукурудзяного крохмалю
3 білки (С0)
45 гр. цукру
Якщо Ви бажаєте, щоб бісквіт був більш високим з цієї кількості інгредієнтів, візьміть форму 33*23 см. - тоді смужки у розрізі будуть більш широкими. Якщо ж Вам хочеться, щоб смужки були тоненькими - візьміть форму 38*26.
ВЕРШКОВИЙ КРЕМ ДЛЯ РУЛЕТУ
150 гр. вершків 30-35%
15 гр. цукру
ЧІЗКЕЙК
6 гр. желатину + 30 гр. води
230-250 гр. сиру маскарпоне
20 гр. цукру
40 гр. простого йогурту або сметани
50 гр. пюре із лохини
5 гр. лимонного соку
120 гр. вершків
Форма на 16 см діаметром / висота не меньше 8-10 см.
ЖЕЛЕ ІЗ ЛОХИНИ
5 гр. желатину + 25 гр. води
150 гр. пюре із лохини
20 гр. води
КРОК 1 - ПЮРЕ ІЗ ЛОХИНИ
Подрібнюємо у блендері лохину до однорідного стану, переливаємо у каструльку, додаємо цукор, лимонний сік, доводимо до кипіння постійно помішуючи і вимикаємо. Переливаємо у склянку, накриваємо харчовою плівкою та ставимо охолоджуватися.
КРОК 2 - БІСКВІТ
Збити вінчиком жовтки, цукор і ванільний екстракт. Додаємо молоко та олію. Все добре перемішуємо вінчиком. Додаємо (просіюємо через сито) борошно та кукурудзяний крохмаль.
Окремо збиваємо білки до невеликої піни з бульбашками, додаємо поступово цукор і продовжуємо збивати до стійкого стану.
Коли білки достатньо збиті , поступово додаємо їх до жовткової суміші, постійно (дуже обережними рухами) вмішуючи силіконовою лопаткою. Додаємо не всі білки, а приблизно 3/4. Коли жовткова суміш стала дуже пухкою завдяки білкам (важливо не занадто сильно збити білки, бо вони будуть погано вмішуватися і тісто почне падати - потрідбно зробити просто однорідну суміш, яка не витікає з миски, якщо її перевернути, але не потрібно робити аж пухкі пластівці), додаємо її в решту білків і також обережно вмішуємо рухами знизу вверх.
Виливаємо тісто на деко, обережно розрівнюємо пластмасовим шпателем та випікаємо 15 хв. при температурі 180 С. Охолоджуємо. Розрізаємо на 4 рівні смужки вздовж.
КРОК 3 - РУЛЕТ З БІСКВІТУ
Змащуємо ягідним пюре. Збиваємо вершки з цукром. Перекладаємо у кондитерський мішок і через рівну насадку вікладаємо на бісквіт рівними смужками. У першу смужку перед скручуванням додаємо трохи більше вершків, щоб було навколо чого почати рулет. Закручуємо і ставимо на смужки, щоб зверху було видно смуги. Обгортаємо ацетатною плівкою. Накриваємо харчовою плівкою, щоб вона торкалася лише ацетатної плавки, а не бісквіту. Охолоджуємо у холодильнику поки робимо чізкейк.
КРОК 4 - ЧІЗКЕЙК
Замочуємо желатин у воді (залишаємо хвилин на 10). Розминаємо вінчиком сир маскарпоне до м'якого стану, додаємо цукор - перемішуємо. Додаємо йогурт, пюре із лохини, лимонний сік - перемішуємо. Додаємо желатин (попередньо замочений желатин потрібно нагріти на водяній бані або у мікрохвильовці до рідкого стану) Збиваємо вершки та додаємо до мусу. Все перемішуємо. Беремо форму (кільце) приблизно на 1-1,5 см. діаметром більшу, ніж рулет. Розгортаємо по колу вздовж кільця ацетатну плівку. Заливаємо вершкову суміш. Ставимо у морозилку на 20 хвилин.
КРОК 5 - ПОЛУНИЧНЕ ЖЕЛЕ
Додаємо до полуничного пюре розтоплений на водяній бані замочений желатин та воду. Заливаємо на чізкейк. Ставимо у морозилку на 1 годину.
Comments
Post a Comment