ГЕНУАЗ (БІСКВІТ НА МАСЛІ)

 ГЕНУАЗ (Бісквіт з маслом)  

На форму 15 см. / 18 см. 

Яйці - 130 гр. (3 шт. С1) / 195 гр. (4 шт. С1)

Цукор - 75 гр. -/ 112,5 гр.

Борошно - 70 гр. / 105 гр.

Вершкове масло - 10 гр. / 15 гр. 

Молоко - 15 гр. / 22,5 гр. 

Ванільний екстракт - за смаком

Для форми 12 см. - множимо інгредієнти 15 см на 0,6

Для форми 20 см. - множимо інгредієнти 15 см на 2


Крок 1 

Збити вінчиком яйці, додати декілька крапель ванільного екстракту та цукор. Заварити (трохи до 37-42 С) яєчну суміш на водяній бані (при цьому воду постійно кип'ятити не потрібно - просто налийте у миску окріп). Поки заварюємо повільно помішуємо. 

Крок 2 

Молоко та масло в одній посудині поставити у гарачу воду, щоб масло розтопилося.

Крок 3 

Збити яєчну суміш до стану напіврідкої сметани. Додати борошно та обережно перемішати силіконовою лопаткою. 

Крок 4

Додати трохи тіста до суміші молока та масла, перемішати, виляти у тісто та знов обережно перемішати лопаткою. 

Крок 5 

Виляти у форму. Трохи постукати формою, щоб випустити повітря 

Крок 6 

Випікати при температурі 160С 25-30 хвилин (вмикаємо за 5хвилин до того, як ставимо тісто у духовку - сильно нагрівати не потрібно). 




Comments