ГЕНУАЗ (Бісквіт з маслом)
На форму 15 см. / 18 см.
Яйці - 130 гр. (3 шт. С1) / 195 гр. (4 шт. С1)
Цукор - 75 гр. -/ 112,5 гр.
Борошно - 70 гр. / 105 гр.
Вершкове масло - 10 гр. / 15 гр.
Молоко - 15 гр. / 22,5 гр.
Ванільний екстракт - за смаком
Для форми 12 см. - множимо інгредієнти 15 см на 0,6
Для форми 20 см. - множимо інгредієнти 15 см на 2
Крок 1
Збити вінчиком яйці, додати декілька крапель ванільного екстракту та цукор. Заварити (трохи до 37-42 С) яєчну суміш на водяній бані (при цьому воду постійно кип'ятити не потрібно - просто налийте у миску окріп). Поки заварюємо повільно помішуємо.
Крок 2
Молоко та масло в одній посудині поставити у гарачу воду, щоб масло розтопилося.
Крок 3
Збити яєчну суміш до стану напіврідкої сметани. Додати борошно та обережно перемішати силіконовою лопаткою.
Крок 4
Додати трохи тіста до суміші молока та масла, перемішати, виляти у тісто та знов обережно перемішати лопаткою.
Крок 5
Виляти у форму. Трохи постукати формою, щоб випустити повітря
Крок 6
Випікати при температурі 160С 25-30 хвилин (вмикаємо за 5хвилин до того, як ставимо тісто у духовку - сильно нагрівати не потрібно).
Comments
Post a Comment