ШОКОЛАДНІ КРІСПІ МОТІ

 ШОКОЛАДНІ КРІСПІ МОТІ



ТІСТО

100 гр. клейкого рисового борошна

30 гр. кукурудзяного крохмалю 

30 гр. цукру

10 гр. какао порошку 

180 гр. молока 

10 гр. олії

НАЧИНКА

250 гр. вершків (30-35%)

40 гр. темного шоколаду 

20 гр. какао порошку

20 гр. цукру 

Шоколадні хрусткі кульки 


Змішуємо сухі продукти: борошно (саме рисове клейке - не звичайне рисове), кукурудзяний крохмаль, цукор та какао порошок. Додаємо молоко та олію. Все добре перемішуємо вінчиком та накриваємо харчовою плівкою. У плівці потрібно зробити невеличкі дірочки. Ставимо миску на водяну баню та заварюємо тісто пириблизно 30-45 хв. (залежить від того наскільки широка в вас миска - якщо неширока але глибока, то заварюватися буде довше). Як тільки тісто перестало бути рідким знімаємо його з пару та трохи місимо. Воно буде тягучим і нагадуватиме гуму. Щоб тісто не прилипало до рук, вдягніть гумові рукавички та посипте дошку, на якій вимішуєте, рисовим борошном. 

Зробіть приблизно 8-10 кульок з того тіста, що є та розкатайте кожну з них до товщини приблизно 3-4 мм. 

Для начинки додайте шоколад у вершки (беремо половину зазначених вершків) та трохи підігрійте на водяній бані. Зніміть з бані та перемішайте, щоб шоколад розтанув. Поставте у  холодильник, щоб охолонути. Після холодильника додаємо какао та решту вершків. Збиваємо все міксером.   

Викладаємо шматочок розкатного тіста у невеличку круглу мисочку (можна також придбати спеціальні форми для моті, але я робила без них - просто знайшла схожу мисочку з таким самим розміром у себе вдома). Викладаємо начинку (краше користуватися кондитерсктм мішком), додаємо маленькі хрусткі кшоколадні кульки) . Закриваємо моті, зрізаємо зайве тісто і перевертаємо рівною стороною вверх. 

Comments