СУП З ЛИСИЧКАМИ
Вода - 3 л. (саме для супу)
Лисички - 0,6 кг.
Цибуля - 1 шт.
Картопля - 1 шт. дуже велика або 3 шт. середні
Часник - 3-4 зуб.
Вершки (бажано дуже густі) - 300 мл.
Кукрудзяний крохмаль - 2 ч. л.
Масло вершкове - 50 гр.
Олія для смаження
Паприка за смаком
Куркума за смаком
Сіль та перець за смаком
Зелень за смаком
Сухарики для подачі
Крок 1. Лисички промити, відварити у підсоленій гарячій воді та порізати приблизно на 4-6 частин уздовж (в залежності від розміру гриба). Якщо дуже маленькі можна просто навпіл або не різати взагалі.
Крок 2. Підсмажити цибулю чверть-кільцями до золотисто прозорого кольору, додати гриби, посолити, поперчити, додати паприку та куркуму. Додати вершкове масло та вершки (200 мл - ще 100 ми додамо пізніше). Вкінці вичавити часник. Смажити недовго - хвилин 10 на маленькому вогні (температурі).
Крок 3. Почистити, порізати соломинками картоплю. Варимо 10 хв. на слабкому вогні після закипання у підсоленій воді.
Крок 4. Додати грибну засмажку до картоплі.
Крок 5. У невеликій мисочці розчинити 2 ч. л. крохмалю у 100 мл. холодних вершків. Потрібно, щоб не було грудочок. Додаємо вершково-крохмальну суміш у суп.
Крок 6. Додаємо зелень. Даємо закипіти. Варимо ще хвилин 5-8 на слабкому вогні під напівзакритою кришкою. Подаємо із сухариками
Comments
Post a Comment