СУП З ЛИСИЧКАМИ

 СУП З ЛИСИЧКАМИ 


Вода - 3 л. (саме для супу)

Лисички - 0,6 кг.

Цибуля - 1 шт. 

Картопля - 1 шт. дуже велика або 3 шт. середні 

Часник - 3-4 зуб. 

Вершки (бажано дуже густі) - 300 мл. 

Кукрудзяний крохмаль - 2 ч. л. 

Масло вершкове - 50 гр. 

Олія для смаження

Паприка за смаком 

Куркума за смаком 

Сіль та перець за смаком 

Зелень за смаком 

Сухарики для подачі


Крок 1. Лисички промити, відварити у підсоленій гарячій воді та порізати приблизно на 4-6 частин уздовж (в залежності від розміру гриба). Якщо дуже маленькі можна просто навпіл або не різати взагалі. 

Крок 2. Підсмажити цибулю чверть-кільцями до золотисто прозорого кольору, додати гриби, посолити, поперчити, додати паприку та куркуму. Додати вершкове масло та вершки (200 мл - ще 100 ми додамо пізніше). Вкінці вичавити часник. Смажити недовго - хвилин 10 на маленькому вогні (температурі). 

Крок 3. Почистити, порізати соломинками картоплю. Варимо 10 хв. на слабкому вогні після закипання у підсоленій воді. 

Крок 4. Додати грибну засмажку до картоплі. 

Крок 5. У невеликій мисочці розчинити 2 ч. л. крохмалю у 100 мл. холодних вершків. Потрібно, щоб не було грудочок. Додаємо вершково-крохмальну суміш у суп. 

Крок 6. Додаємо зелень. Даємо закипіти. Варимо ще хвилин 5-8 на слабкому вогні під напівзакритою кришкою. Подаємо із сухариками



Comments