ЗАЛИВНИЙ ПИРІГ З ЛИСИЧКАМИ / FILLING PIE WITH CHANTERELLES

 ЗАЛИВНИЙ ПИРІГ З ЛИСИЧКАМИ / FILLING PIE WITH CHANTERELLES


Для тіста:

Яйці – 3 шт.

Сметана – 200 гр.

Борошно – 150 гр.

Розпушувач – 1,5 ч. л.

Сіль – 0,5 ч. л.

 

Для начинки:

Цибуля – 1 шт.

Лисички – 300-400 гр.

Картопля (велика) – 1 шт.

Масло вершкове – 30-50 гр.

Вершки 33-35% – 250 гр. для смаження лисичок та 50 гр. для заливки на картоплю

Сіль, перець, паприка, куркума – за смаком

Часник – 3-4 зуб. (або за смаком)

Лавровий листок – 1 шт. (додати під час варіння картоплі)

Олія для смаження

Кунжут для посипки

 

Крок 1. Готуємо грибну начинку. Для цього підсмажте 1 цибулю нарізану чверть-кільцями. Додайте попередньо вимиті, відварені (хвилин 10) та нарізані лисички. Трохи підсмажили, додаємо вершкове масло та вершки. Після цього можна посолити, поперчити, додати паприку та куркуму. Вкінці вичавлюємо часник.

Крок 2. Підготуємо картоплю. Почистіть та наріжте тоненькими слайсами картоплю. Відваріть до напівготовності – хвилин 10 у підсоленій воді з лавровим листком.

Крок 3. Робимо тісто. Змішуємо вінчиком яйці та сіль. Додаємо сметану, збиваємо міксером. Додаємо просяні розпушувач та борошно. Збиваємо до стану не дуже густої сметани.

Крок 4. Робимо пиріг. У мене форма 22 см. На дно я виклала пергамент. Заливаємо половину тіста і розподіляємо по всій поверхні дна. Викладаємо картоплю. Заливаємо 50 мл. вершків. Зверху викладаємо лисички та заливаємо другу частину тіста. Посипаємо кунжутом.

Крок 5. Випікаємо при температурі 180 С 30-35 хв.     

 

For the dough:

Eggs - 3 pcs.

Sour cream - 200 gr.

Flour - 150 gr.

Baking powder - 1.5 tsp.

Salt - 0.5 tsp.

For the filling:

Onion - 1 pc.

Chanterelles - 300-400 gr.

Potato (large) - 1 pc.

Butter - 30-50 gr.

Cream 33-35% - 250 gr. for frying chanterelles and 50 gr. for pouring on potatoes

Salt, pepper, paprika, turmeric - to taste

Garlic - 3-4 cloves. (or to taste)

Bay leaf - 1 pc. (add while cooking potatoes)

Oil for frying

Sesame seeds for sprinkling

Step 1. Prepare the mushroom filling. To do this, fry 1 onion cut into quarter rings. Add previously washed, boiled (10 minutes) and chopped chanterelles. Fry a little, add butter and cream. After that, you can add salt, pepper, paprika and turmeric. At the end, squeeze the garlic.

Step 2. Prepare the potatoes. Peel and cut the potatoes into thin slices. Boil until half done - 10 minutes in salted water with a bay leaf.

Step 3. We make the dough. Mix eggs and salt with a whisk. Add sour cream, beat with a mixer. Add millet baking powder and flour. Beat to a state of not very thick sour cream.

Step 4. We make a cake. I have a 22 cm form. I put parchment on the bottom. Pour half of the dough and spread it over the entire surface of the bottom. Lay out the potatoes. Pour 50 ml. cream Place chanterelles on top and pour the second part of the dough. Sprinkle with sesame seeds.

Step 5. Bake at a temperature of 180 C for 30-35 minutes.

   



Comments