МУСОВИЙ ТОРТ "ВЕЖА З КУБИКІВ"

 МУСОВИЙ ТОРТ "ВЕЖА З КУБИКІВ"



ПОЛУНИЧНЕ ПЮРЕ (або пюре з лохини - пропорції однакові)

280 гр. полуниці (лохини)

70 гр. цукру 

10 гр. лимонного соку 

ЖЕЛЕ З ПОЛУНИЦІ (або желе з лохини - пропорції однакові)

5 гр. желатину + 25 гр. води 

150 гр. пюре із лохини 

20 гр. води 

БІСКВІТ  

3 жовтки (С0)

15 гр. цукру 

3 гр. ванільного екстракту 

45 гр. молока

23 гр. олії

45 гр. просіяного борошна 

3 гр. кукурудзяного крохмалю

3 білки (С0)

45 гр. цукру 

Якщо Ви бажаєте, щоб бісквіт був більш високим з цієї кількості інгредієнтів, візьміть форму 33*23 см. - тоді смужки у розрізі будуть більш широкими. Якщо ж Вам хочеться, щоб смужки були тоненькими - візьміть форму 38*26. 

ПОЛУНИЧНИЙ МУС (або мус з лохини - пропорціі однакові)

Полуничне пюре (або пюре із лохини) - 100 гр.

Цукор - 50 гр. 

Білий шоколад - 50 гр. 

Желатин - 9 гр. + 50 гр. води 

Вершки - 150 гр. 

Йогурт (простий) - 150 гр. 


КРОК 1 - ПЮРЕ ІЗ ПОЛУНИЦІ (АБО ЛОХИНИ)

Подрібнюємо у блендері полуниці або лохину до однорідного стану, переливаємо у каструльку, додаємо цукор, лимонний сік, доводимо до кипіння постійно помішуючи і вимикаємо. Переливаємо у склянку, накриваємо харчовою плівкою та ставимо охолоджуватися.  

КРОК 2 - ПОЛУНИЧНЕ ЖЕЛЕ (АБО ЖЕЛЕ ІЗ ЛОХИНИ)

Додаємо до полуничного пюре (або пюре із лохини) розтоплений на водяній бані замочений желатин та воду. Розливаемо у силіконову форму напівкулки . Ставимо у морозилку на 1 годину. 

КРОК 3 - БІСКВІТ 

Збити вінчиком жовтки, цукор і ванільний екстракт. Додаємо молоко та олію. Все добре перемішуємо вінчиком. Додаємо (просіюємо через сито) борошно та кукурудзяний крохмаль. 

Окремо збиваємо білки до невеликої піни з бульбашками, додаємо поступово цукор і продовжуємо збивати до стійкого стану. 

Коли білки достатньо збиті , поступово додаємо їх до жовткової суміші, постійно (дуже обережними рухами) вмішуючи силіконовою лопаткою. Додаємо не всі білки, а приблизно 3/4. Коли жовткова суміш стала дуже пухкою завдяки білкам (важливо не занадто сильно збити білки, бо вони будуть погано вмішуватися і тісто почне падати - потрідбно зробити просто однорідну суміш, яка не витікає з миски, якщо її перевернути, але не потрібно робити аж пухкі пластівці), додаємо її в решту білків і також обережно вмішуємо рухами знизу вверх. 

Виливаємо тісто на деко, обережно розрівнюємо пластмасовим шпателем та випікаємо 15 хв. при температурі 180 С. Охолоджуємо.    

КРОК 4 - ПОЛУНИЧНИЙ МУС (АБО МУС ІЗ ЛОХИНИ)

Замочуємо желатин. Пюре підігріваємо з цукром, вимикаємо. Додаємо до теплого пюре спочатку шоколад, щоб він розтопився, а потім желатин також у тепле пюре, розмішуємо все до однорідної маси. Ставимо охолонути до кімнатної температури. Вершки збиваємо, але не сильно, щоб були як м'який крем. До вершків додаємо йогурт та обережно вмішуємо силіконовою лопаткою. Додаємо до вершків та йогурту шоколадно-ягідну суміш. перемішуємо лопаткою до однорідності. 

КРОК 5 - ЗБИРАЄМО ТІСТЕЧКА

У силіконову форму "кубики" заливамо мус приблизно до половини кубика. Кладемо желе-напівкульку, заливаємо мусом, не доливаючи приблизно 5 мм до кінця, зверху викладаємо бісквіт.  

КРОК 6 - ПОКРИВАЄМО ГОТОВИМ ШОКОЛАДНИМ ВЕЛЮРОМ АБО ДЗЕРКАЛЬНОЮ ГЛАЗУРЮ (за бажанням). ЦЕЙ КРОК ТАКОЖ МОЖНА ПРОПУСТИТИ.


Comments