ТОРТ "ТРИ ШОКОЛАДИ"
Крок 1 - Бісквіт
Бісквіт на прямокутну форму 24*34 (коржі розрызала навпіл - тобто торт 24*17 см)/ Бісквіт на дві круглі формі по 17-18 см. діаметром
500 гр. борошна / 250 гр. борошна
75 гр. какао / 45 гр. какао
25 гр. кукурудзяного крохмалю / 5 гр. кукурудзяного крохмалю
14 гр. соди / 7 гр. соди
4 яйця / 2 яйця
600 гр. цукру / 300 гр. цукру
1. ч. л. солі / 1 ч. л. солі
440 мл. молока / 220 мл. молока
120 гр. вершкового масла / 60 гр. вершкового масла
120 гр. олії / 60 гр. олії
1 ст. л. оцту / 1 ст. л. оцту
Крок 2 - Прослойка з карамельного шоколаду (на торт 17*24 см)
115 гр. карамельного шоколаду
70 гр. молока
9 гр. желатину
36 гр. води, якщо желатин порошковий
190 гр. вершків 33-35%
Крок 3 - Прослойка з молочного шоколаду (на торт 17*24 см)
115 гр. молочного шоколаду
70 гр. молока
9 гр. желатину
36 гр. води, якщо желатин порошковий
190 гр. вершків 33-35%
Крок 4 - Крем
Можна зробити один із двох варіантів крему:
Варіант 1 - Ганаш на білому шоколаді + вершкове масло
300 гр. білого шоколаду
150 гр. вершків 33-35%
200 гр. м'якого масла кімнатної температури
50-60 гр. цукрової мудри
Варіант 2 - Крем-чіз з білим шоколадом
400 гр. вершкового сиру
120 гр. вершків 33-35%
60 гр. цукрової пудри
60 гр. білого шоколаду
Крок 5 - Молочне просочення
150 мл. молока
70 гр. цукру
0,5 ч. л. ванільної пасти або екстракту
Крок 1 - Бісквіт
Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, какао, крохмаль та соду. Яйці збиваємо з сіллю та цукром на низьких обертах. Молоко з вершковим маслом підігріваємо трохи на водяній бані, щоб масло розтануло. Виливаємо молоко з маслом (не гарячі - трохи теплі) у яйці, додаємо олію. Все добре перемішуємо або збиваємо на низьких обертах. Вкінці додаємо оцет. Духовку потрібно розігріти до 180 С, а перед тим як ставимо випікатися бісквіт знижуємо температуру до 165 С. Випікаємо 37-42 хв.
Крок 2 - Прослойка з карамельного шоколаду (на торт 17*24 см)
Замочуємо желатин у холодній воді. Підігріваємо, але не кип'ятимо молоко. Заливаємо карамельний шоколад теплим молоком, щоб шоколад розтопився. Розтоплюємо желатин. Додаємо до шоколаду з молоком. Добре перемішуємо. Перед додаванням збитих вершків потрібно запевнитися, що температура шоколадної суміші не більше, ніж 35С, щоб вершки не розтопилися и мус вийшов повітрянним. Додаємо збиті вершки та обережно вмішуємо лопаткою до однорідності. Заливаємо у форму 15*22. Форму бажано підморозити заздалегідь.
Крок 3 - Прослойка з молочного шоколаду (на торт 17*24 см)
Замочуємо желатин у холодній воді. Підігріваємо, але не кип'ятимо молоко. Заливаємо молочний шоколад теплим молоком, щоб шоколад розтопився. Розтоплюємо желатин. Додаємо до шоколаду з молоком. Добре перемішуємо. Перед додаванням збитих вершків потрібно запевнитися, що температура шоколадної суміші не більше, ніж 35С, щоб вершки не розтопилися и мус вийшов повітрянним. Додаємо збиті вершки та обережно вмішуємо лопаткою до однорідності. Заливаємо у форму 15*22. Форму бажано підморозити заздалегідь.
Крок 4 - Крем
Варіант 1 - Ганаш на білому шоколаді + вершкове масло
Підігріваємо вершки, але не кип'ятимо. Заливаємо шоколад теплими вершками. Повільно помішуємо вінчиком поки суміш не стане однорідною. Накриваємо плівкою в контакт та ставимо у холодильник, щоб він загустів. Після цього віймаємо, збиваємо міксером на невеликих обертах, та поступово додаємо вершкове масло і цукрову пудру.
Варіант 2 - Крем-чіз з білим шоколадом
Змішуємо крем-чіз, верки та цукрову пудру. Все збиваємо, починаючи з маленьких обертів міксера, поступово підвищуємо оберти. Коли крем ще м'який, додаємо розтоплений шоколад. Все добре збиваємо до однорідності.
Крок 5 - Молочне просочення
Підігріваємо молоко з цукром та ванільною пастою, щоб весь цукор розчинився.
Крок 6 - Збираємо торт
На підложку поцентру викладаємо трохи крему, щоб торт тримався. Коржі просочуємо молоком. Кремом змащуємо під прослойкою на на прослойку, а також збоків.
Comments
Post a Comment