ТОРТ "ТРИ ШОКОЛАДИ"

 ТОРТ "ТРИ ШОКОЛАДИ"




Крок 1 - Бісквіт

Бісквіт на прямокутну форму 24*34 (коржі розрызала навпіл - тобто торт 24*17 см)/ Бісквіт на дві круглі формі по 17-18 см. діаметром

 500 гр. борошна / 250 гр. борошна

75 гр. какао / 45 гр. какао 

25 гр. кукурудзяного крохмалю / 5 гр. кукурудзяного крохмалю

14 гр. соди / 7 гр. соди 

4 яйця / 2 яйця 

600 гр. цукру / 300 гр. цукру 

1. ч. л. солі / 1 ч. л. солі 

440 мл. молока / 220 мл. молока 

120 гр. вершкового масла / 60 гр. вершкового масла 

120 гр. олії / 60 гр. олії

1 ст. л. оцту / 1 ст. л. оцту 

Крок 2 - Прослойка з карамельного шоколаду (на торт 17*24 см)

115 гр. карамельного шоколаду 

70 гр. молока 

9 гр. желатину 

36 гр. води, якщо желатин порошковий 

190 гр. вершків 33-35%

Крок 3 - Прослойка з молочного шоколаду (на торт 17*24 см)

115 гр. молочного шоколаду 

70 гр. молока 

9 гр. желатину 

36 гр. води, якщо желатин порошковий 

190 гр. вершків 33-35%

Крок 4 - Крем

Можна зробити один із двох варіантів крему: 

Варіант 1 - Ганаш на білому шоколаді + вершкове масло 

300 гр. білого шоколаду 

150 гр. вершків 33-35%

200 гр. м'якого масла кімнатної температури

50-60 гр. цукрової мудри 

Варіант 2 - Крем-чіз з білим шоколадом 

400 гр. вершкового сиру 

120 гр. вершків 33-35%

60 гр. цукрової пудри

60 гр. білого шоколаду 

Крок 5 - Молочне просочення

150 мл. молока 

70 гр. цукру 

0,5 ч. л. ванільної пасти або екстракту 

Крок 1 - Бісквіт

Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, какао, крохмаль та соду. Яйці збиваємо з сіллю та цукром на низьких обертах. Молоко з вершковим маслом підігріваємо трохи на водяній бані, щоб масло розтануло. Виливаємо молоко з маслом (не гарячі - трохи теплі) у яйці, додаємо олію. Все добре перемішуємо або збиваємо на низьких обертах. Вкінці додаємо оцет. Духовку потрібно розігріти до 180 С, а перед тим як ставимо випікатися бісквіт знижуємо температуру до 165 С. Випікаємо 37-42 хв. 

Крок 2 - Прослойка з карамельного шоколаду (на торт 17*24 см)

Замочуємо желатин у холодній воді. Підігріваємо, але не кип'ятимо молоко. Заливаємо карамельний шоколад теплим молоком, щоб шоколад розтопився. Розтоплюємо желатин. Додаємо до шоколаду з молоком. Добре перемішуємо. Перед додаванням збитих вершків потрібно запевнитися, що температура шоколадної суміші не більше, ніж 35С, щоб вершки не розтопилися и мус вийшов повітрянним. Додаємо збиті вершки та обережно вмішуємо лопаткою до однорідності. Заливаємо у форму 15*22. Форму бажано підморозити заздалегідь. 

Крок 3 - Прослойка з молочного шоколаду (на торт 17*24 см)

Замочуємо желатин у холодній воді. Підігріваємо, але не кип'ятимо молоко. Заливаємо молочний шоколад теплим молоком, щоб шоколад розтопився. Розтоплюємо желатин. Додаємо до шоколаду з молоком. Добре перемішуємо. Перед додаванням збитих вершків потрібно запевнитися, що температура шоколадної суміші не більше, ніж 35С, щоб вершки не розтопилися и мус вийшов повітрянним. Додаємо збиті вершки та обережно вмішуємо лопаткою до однорідності. Заливаємо у форму 15*22. Форму бажано підморозити заздалегідь. 

 Крок 4 - Крем

Варіант 1 - Ганаш на білому шоколаді + вершкове масло 

Підігріваємо вершки, але не кип'ятимо. Заливаємо шоколад теплими вершками. Повільно помішуємо вінчиком поки суміш не стане однорідною. Накриваємо плівкою в контакт та ставимо у холодильник, щоб він загустів. Після цього віймаємо, збиваємо міксером на невеликих обертах, та поступово додаємо вершкове масло і цукрову пудру. 

Варіант 2 - Крем-чіз з білим шоколадом 

Змішуємо крем-чіз, верки та цукрову пудру. Все збиваємо, починаючи з маленьких обертів міксера, поступово підвищуємо оберти. Коли крем ще м'який, додаємо розтоплений шоколад. Все добре збиваємо до однорідності. 

Крок 5 - Молочне просочення

Підігріваємо молоко з цукром та ванільною пастою, щоб весь цукор розчинився. 

Крок 6 - Збираємо торт 

На підложку поцентру викладаємо трохи крему, щоб торт тримався. Коржі просочуємо молоком. Кремом змащуємо під прослойкою на на прослойку, а також збоків.

Comments