Торт "Пташине Молоко" на основі заварного крему "Патісьер"

 Торт "Пташине Молоко" на основі заварного крему "Патісьер" за старовинним рецептом

На 1 кг. пташиного молока



БІСКВІТ  (Ванільний)

3 жовтки (С1)

15 гр. цукру 

3 гр. ванільного екстракту 

45 гр. молока

23 гр. олії

45 гр. просіяного борошна 

3 гр. кукурудзяного крохмалю

3 білки (С1)

45 гр. цукру 

Можна також використовувати БІСКВІТ  (Шоколадний)

80 гр чорного шоколаду 60 гр вершкового масла 80 гр яйця 60 гр цукру Дрібка солі 60 гр борошна 10 гр какао

НАЧИНКА (СУФЛЕ)

18 гр. желатину (220 блюм) + 90-100 гр. води

5 яєць с1 (розділити на білки та жовтки) 

5 жовтків + 100 гр. цукру 

5 гр. кукурудзяного крохмалю

125 мл. молока кімнатної температури

150 гр. вершкового масла. 

5 білків + 100 гр. цукру + 50 гр. води 

ПОКРИТТЯ  (М'яке)

50 гр. чорного шоколаду 

50 гр. молочного шоколаду 

100 гр. молока 

Можна використовувати ще таке ПОКРИТТЯ

150 гр шоколаду
150 гр вершків 33%
10 гр вершкового масла


БІСКВІТ  (Ванільний)

Спочатку потрібно змішати (збити міксером або вінчком) жовтки, цукор (15 гр.), ванільний екстракт, молоко , олію, борошно та кукурудзяний крохмаль. Окремо збиваємо білки і 45 гр. цукру. Збиті білки обережно вмішуємо у суміш із жовтками.

Якщо Ви бажаєте, щоб бісквіт був більш високим з цієї кількості інгредієнтів, візьміть форму 33*23 см. - тоді смужки у розрізі будуть більш широкими. Якщо ж Вам хочеться, щоб смужки були тоненькими - візьміть форму 38*26. 

Бісквіт на 2 кг пташиного молока випікала у формі 38*34 - 25 хв.  


НАЧИНКА (СУФЛЕ)

Розчиняємо желатин у холодній воді та ставимо його набухати. Розділяємо білки та жовтки. До жовтків додаємо цукор. Розтираємо вінчиком (можна взбити міксером). Після цього додаємо кукурудзяний крохмаль. Знову розтираємо вінчиком (можна міксером). Поки збиваємо, поступово додаємо трохи тепле молоко. Ставимо миску на водяну баню та доводимо до кипіня, але не кип'ятимо (просто заварюємо крем, тобто доводимо до загустіння - до 82С приблизно). Потім суміш охолоджуємо при кімнатній температурі. Додаємо мї'яке масло кімнатної температури (не розтоплене, а саме м'яке). Трохи збиваємо міксером, але на маленьких обертах. Відставляємо суміш. Збиваємо білки. Поки вони почали збиватися, робимо сироп із води з цукром - доводимо до сильного кипіння, постійно помішуючи, а потім додаємо цей сироп тоненькою струйкою (бажано по стінці миски) до білків. Вмикаємо більшу швидкість. Розтоплюємо желатин, та теж дуже обережно додаємо, постійно помішуючи. 

Заливаємо суфле і залишаємо на 5-6 годин або на ніч. 

Форма для торту 1 кг -17*24 - висота виходить 5 см. 

Форма для торту 2 кг - 24*34 - висота виходить 


ПОКРИТТЯ  (М'яке)

Змішуємо шоколад та молоко і починаємо нагрівати на водяній бані або у мікрохвильовці доки  закипить. Постійно помішуємо, робимо меншу темперару  та чекаємо невеликого загустіння. 

Рецепт взяла з цього каналу (посилання нижче)

https://youtu.be/TtqxMKJUAiQ?si=MjiRSwvQ3PLPtm1M 

Comments